Už viac ako rok Slovensko a celý svet bojujú s pandémiou, ktorý spôsobil koronavírus Covid-19. Zmenili sa naše každodenné návyky, medzi ktoré patrí aj zvýšená osobná ochrana a dezinfekcia. Nevyhnutnou súčasťou našich životov sa stali prípravky na dezinfekciu rúk a povrchov a tiež aj prostriedky na osobnú ochranu. V množstve ponúk týchto prostriedkov a potrieb sa človek môže stratiť. My Vám avšak prinášame „nákupný“ zoznam, ktorý sa Vám zíde.

Nekonečné hľadanie tých správnych potrieb a prostriedkov na ochranu voči koronavírusu sa v posledných dňoch stáva čím ďalej, tým náročnejším. Obchodné reťazce vypredajú svoj tovar raz-dva a tak sa zaobstaranie ochranných pomôcok stáva výzvou. Riešením môže byť online drogéria drogeriadomov.sk, ktorá svoje portfólio rozšírila aj o tento nedostatkový segment.

 

Ochranné rúška

 

Základnou ochranou počas aktuálnej situácie je jednoznačne rúško. Jednorazové rúška a tie látkové sa stali štandardom. Avšak zhoršenie situácie si vyžaduje účinnejšiu ochranu. FFP2 (KN95) respirátory momentálne predstavujú účinnú a dostupnú formu ochrany. Eshop drogeriadomov.sk ponúka certifikovaný 5-vrstvový model, ktorý zachytáva viac ako 95 % vírusov a baktérií. Rúška sú balené hermeticky, po jednom kuse a tak predstavujú najsterilnejší spôsob balenia. Na zadnej strane balenia je dostupný aj slovenský popis s návodom pre správne a účinné nasadenie. Online drogéria ich ponúka teraz za výhodnú cenu 0,49 eur s dph/kus.

 

 

Dezinfekcia rúk

 

Medzi teraz už veľmi známe R-O-R patria aj ruky, teda skôr dezinfekcia rúk. Tá je jednoznačne účinná, vtedy keď sa používajú overené dezinfekčné prostriedky. V tomto prípade hovoríme o mydlách a rôznych géloch, ktorých použitie je vďačné najmä na cestách. V aktuálnej ponuke hovoríme o dostupnom, avšak účinnom prostriedku DOCTOR M. Tento sanitárny bezoplachový gél vďaka svojmu 70% zloženiu na báze alkoholu napomáha ničiť baktérie a vírus. Výrobok bol vyrobený v Českej republike a je registrovaný na európskom portáli CPNP s certifikátom. Hýčkanie pre vaše ruky zabezpečí aj glycerín a vôňa harmančeka a eukalyptu. Aktuálne je v ponuke za výhodnú cenu 3,79 eur s dph alebo tiež aj v sete Respirátor KN95/FFP2 5ks + čistiaci gél Doctor M 250ml 2ks za cenu 6,99 eur.

 

 

Dezinfekcia povrchov

 

Napriek tomu, že je osobná ochrana veľmi dôležitá, tak netreba zabúdať ani na povrchy, s ktorými sme denno-denne v kontakte. Kľučky, stoly, drezy a podlahy sú pravidelné vystavené dotykom a preto je dôležité ich očistiť správnymi dezinfekčnými prostriedkami. Pri použití týchto prostriedkov avšak nezabudnite dbať na ich správnu aplikáciu a vyhnite sa kontaktu s potravinami. Pred použitím sa tiež uistite, či je prostriedok vhodný na povrchy, na ktoré ho chcete naniesť. Rozlišujeme totiž viac druhov, niektoré sú vhodné napríklad aj do kúpeľne alebo kuchyne.

 

 

Dobrá rada na záver: S Austrian airlines od 25. januára môžete cestovať už iba s respirátorom aspoň FFP2 bez výdychového ventilu. Ak s nimi teda plánujete v blízkej dobe letieť, myslite na to - aby ste na letisku neboli prekvapení.