Ak máte doma domáce zvieratko, tak sa vám určite už neraz stalo, že ste si sním z prechádzky priniesli prach, blato alebo rôznu špinu. Tieto nečistoty sú celkom bežné, avšak aj napriek tomu si vyžadujú účinných ale zároveň šetrných pomocníkov, ktorí vám ich pomôžu odstrániť. Aké rôzne technológie a prostriedky sú vhodné pri upratovaní okolo domácich miláčikov?

Príbytky a okolie domácich zvieratiek si jednoznačne vyznačujú pozornosť v podobe upratovania. Dbať by ste mali nie len na pravidelné ale aj šetrné čistenie. Ktoré prostriedky pomôžu odstrániť nečistoty ale zároveň nenarušia prirodzené prostredie domácich miláčikov?

 

Siahnite po prírodných čistiacich prostriedkoch

 

Pelechy, toalety, klietky a koterce. Všetky tieto mesta, kde trávi vaše domáce zvieratko najviac času si jednoznačne vyžadujú pozornosť. Predmetom upratovania by tieto miesta mali byť aspoň raz týždenne, pričom je dôležité nie len prostredie vyčistiť a dezinfikovať ale je dôležité urobiť to s čo najväčším ohľadom na zdravie zvieratko. Dobrou alternatívou sú preto eko čistiace prostriedky, ktoré zatočia s nečistotami, baktériami a vírusmi efektívne ale zároveň s ohľadom na prírodu a zvieratká. Dobrou voľbou je ekologický dezinfekčný prostriedok, ktorý nie len odstraňuje nečistoty, ale miesta v okolí psov a mačiek aj dezinfikuje, takže sa nemusíte obávať šírenou nechcených baktérií a vírusov. V kotercoch a mačacích toaletách sa môžete stretnúť aj s vodným kameňom. Ten prirodzene a rýchlo odstráni ekologická tableta na upratovanie v kúpeľni, ktorá funguje na báze organických kyselín.

 

 

Zatočte so škvrnami

 

Jednoznačne ste už neraz mali to „šťastie“, že ste natrafili na čalúnenom nábytku, koberci či pelechu na nechcené škvrny po vašom psíkovi alebo mačičke. Napriek tom, že sa na prvý pohľad môže zdať, že z takejto galiby nie je cesty von, tak máme pre vás dobré správy! Na trhu sa nachádza niekoľko prostriedkov, ktoré účinne a šetrne odstránia nechcené škvrny po vašom domácom miláčikovi. Jednotkou na trhu je Vanish, ktorý odstráni škvrny z kobercov a sedačiek. Ale čo s pelechmi a malými kobercami? V tomto prípade si budete môcť svoju prácu zjednodušiť: menší koberec alebo pelech jednoducho vložte do práčky na klasický program, pričom na škvrny pred praním pridajte odstraňovač škvŕn. Do prania jednoducho pridajte klasický prostriedok na pranie, avšak obmedzte aviváž.

 

 

Zakúpte si pomocníkov

 

Chcete si zjednodušiť upratovanie okolo svojich domácich miláčikov? Nehanbite sa zaobstarať si pomoc. Aktuálne sú veľmi vychytanými pomocníkmi napríklad robotické vysávače alebo dokonca robotický vysávač s mopom, ktorý zbaví domácnosť srsti, zvieracích chlpov a odstráni aj šmuhy na parketách a podlahe. Jednoznačne sa vám zíde aj klasický alebo ručný vysávač, vďaka ktorému odstránite chlpy z pelechov a psích búd. V takomto čistom prostredí nebudú mať priestor ani žiadne roztoče, blchy alebo kliešte. Podlahu v okolí domácich miláčikov (najmä ak sa im občas podarí urobiť malú potrebu na kachličky) je potrebné tiež dezinfikovať. V tejto oblasti je jednotkou na trhu Sanytol na podlahy.

 

 

Či chceme alebo nie, tak každé zo zvieratiek má svoju osobitnú vôňu. Tá nie vždy musí byť príjemná a preto je dobrou alternatívou osviežovač vzduchu, ktorý umiestnite tak, aby vaše zvieratko nerušil ale zároveň v dome vytvoril príjemnú vôňu.