Je vedecky dokázané, že vône nám pripomínajú spomienky. Z tohto dôvodu, keď zacítite vôňu jablkového koláča, predstavíte si svoju babičku ako vám ho pripravuje. Tento jablkový koláč vo vás vyvoláva spomienky na detstvo a spájate si ho s teplom domova. Vône, ako rozpoznávací prostriedok, využívajú aj hotelové siete, ktoré v rôznych kútoch sveta používajú rovnakú vôňu, aby sa návštevníci cítili všade rovnako a spojili si vôňu so značkou. Rovnakú stratégiu využívajú aj niektoré reštaurácie, nábytkárstva alebo salóny krásy. 

 

Ak aj vy túžite po príjemnej vôni, ktorá bude charakterizovať vás a vašu domácnosť, radi vám s výberom pomôžeme. 

 

Voňavé trendy

 

Súčasným voňavým trendom sú aróma difuzéry. Prostredníctvom vyparovania vône z vonných tyčiniek, ktoré sa nachádzajú vo fľaške, rozvoňajú každý priestor. Intenzitu vône si môžete regulovať prostredníctvom množstva tyčiniek vo fľaške. Ponuka dizajnového prevedenia a vône je naozaj široká, stačí si vybrať tú správnu alternatívu pre vás.

 

Novinkou na trhu sú elektrické aróma difuzéry, ktoré sa postarajú o príjemnú vôňu v domácnosti a zároveň zabezpečia dostatočnú vlhkosť vzduchu. Do elektrických aróma difuzérov sa používajú vonné oleje, ktoré si môžete nakombinovať a vytvoriť tak jedinečnú vôňu svojho domova. Vedeli ste o tom, že prostredníctvom éterických olejov si môžete zlepšiť náladu alebo sa pripraviť na spánok? Povzbuďte sa vôňou pomaranča, zrelaxujte vďaka vôni levandule alebo zažeňte únavu prostredníctvom citrónovej trávy. U nás v sortimente nájdete prírodné esenciálne oleje, tzv. silice, ktoré sú v BIO kvalite a môžete ich použiť aj na prevoňanie domácnosti pri upratovaní.

 

Sviečka nielen ako zdroj svetla

 

V minulosti sa sviečky a svietniky využívali primárne ako zdroj svetla. Dnes používame vonné sviečky hlavne pre vytvorenie relaxačnej atmosféry. Jednotlivým vôňam pripisujeme sezónny charakter. Na jeseň a vianočné obdobie sú obľúbené škoricové a sladké vône, v letných mesiacoch sa na záhradné oslavy hodia citrusové vône. Sviečky sú dokonalou dekoráciou každej domácnosti, kancelárie alebo reštaurácie, a navyše potešia každého aj ako darček.

 

 

 

Udržateľnosť aj vo svete vôní

 

Zaujímavosťou a novinkou na trhu sú sviečky so sójovým voskom. Sójový vosk je biologicky odbúrateľný a na rozdiel od parafínového vosku je šetrnejší k životnému prostrediu. Sójové sviečky sú predovšetkým netoxické a pri pálení do ovzdušia sa neuvoľňujú karcinogénne látky. Pri porovnaní dĺžky horenia sú víťazmi tiež sviečky zo sóje, pri ktorých proces spaľovania je pomalší. Sú vegánskym produktom, keďže pri ich výrobe sa nepoužívajú žiadne vedľajšie živočíšne produkty.

 

Prečo sa teda rozhodnúť pre príjemnú vôňu vášho domova? Odpoveď vám pomôžeme nájsť prostredníctvom nasledovného citátu: „Ľudia si stonásobne viac pamätajú čo cítia, ako to čo vidia, počujú alebo čoho sa dotknú.“ Sense of Smell Institute