S príchodom leta je potrebné dodať nášmu telu potrebné vitamíny a starostlivosť. Súčasťou tohto procesu musí byť aj pleť a vlasy. Dôraz sa kladie najmä na hydratáciu a ochranu pred slnkom. Ktoré produkty nemôžu chýbať v kúpeľni? Posvietili sme si na ne!
 
Alfou a omegou pri starostlivosti o pleť je jednoznačne dostatočná hydratácia. Preto si položte otázku, či pijete dostatok vody. Dospelý človek by mal v priemere vypiť 2,5 litra vody ale popritom netreba zabúdať ani na dodatočnú hydratáciu, ktorú môžete docieliť správnymi kozmetickými výrobkami, aby bola vaša pleť pružná a vaše vlasy plné lesku a vláčnosti. 
 

Starostlivosť o pleť

 

Zabudnite na tie mastné a ťažké krémy, ktoré ste používali počas zimy a skorého leta. Jednoznačne nastal čas na hydratačné pleťové krémy a rôzne séra. Tieto pleťové krémy sú často vyvinuté tak, že nepotrebujete rozlišovať denný a nočný variant. Pleti dodávajú hydratáciu počas celého dňa. Pre správny účinok je potrebné pleť pred nanesením krému správne očistiť nie len od make-upu, ale aj od vonkajších vplyvov prostredia. Následne krém naneste na brušká prstov a vmasírujte ho krúživými pohybmi do pokožky. Počas dňa by ste jednoznačne mali používať make-up s ochranným faktorom aspoň SPF 20+ pretože mýtus, že pleť sa pod make-upom neopáli alebo spáli je už dávno vyvrátený. 
 
 
Či už sa chystáte na dovolenku k moru alebo sa len chcete slniť na záhrade, jednoznačne nesmiete zabúdať na ochranu celého tela. V takomto prípade je odporúčané siahnuť po krémoch na opaľovanie s čo najvyšším SPF faktorom. Takto môžete predísť nie len spáleniu pokožky, ale aj vzniku závažných kožných ochorení akým je napríklad malígny melanóm. Po opaľovaní je potrebné ošetriť pokožku najprv vhodným sprchovým gélom. Uprednostnite jemné sprchové gély, ktoré pokožku ukľudnia ale zároveň dôkladne zmyjú po dlhom slnení. Na záver dňa nezabudnite použiť telové mlieko. Dnes už existuje široká škála produktov, ktoré hydratujú pokožku po slnení a zároveň dopomôžu k tomu, aby si pleť čo najdlhšie zachovala svoje opálené hnedé tóny. 
 

Starostlivosť o vlasy

 

Napriek tomu, že vlasy potrebujú starostlivosť počas celého roka, tak práve leto je to obdobie, kedy je dobré dodať vlasom extra živiny. Tie sú dostupné vo viacerých produktoch. Kvalitným základom je hydratačný šampón, ktorý osvieži vlasy vystavené slnečnému žiareniu. Dodatočnú hydratáciu si doprajte aj v podobe balzamov, masiek a olejov na vlasy. Tieto produkty by jednoznačne nemali chýbať ani v jednej kúpeľni.
 
 

Čo škodí pleti a vlasom najviac?

 

Je známe, že už len samotné teplo dá zabrať vlasom a pokožke. Ďalšími faktormi, ktoré môžu uškodiť vašej korune krásy a pokožke sú napríklad slaná voda, chlórovaná voda, piesok, pot a suchý, teplý vietor. Týmto vonkajším vplyvom počasia je ťažké sa vyhnúť a práve preto je dobré urobiť prevenciu už počas jari. Siahnite po vyživujúcich produktoch už čo najskôr. V krajnom prípade môžete siahnuť aj po overenom tipe našich mám, akým je napríklad banánová maska na vlasy. Budete potrebovať len jeden banán, jednu lyžičku medu a jednu lyžičku oleja. Pre dokonalý dlhodobý účinok nájdete už aj hotové produkty na vlasy z medu. Tie sú obohatené aj o rôzne oleje a včelí vosk.
 
 
Máte aj vy nejaké overené tipy na starostlivosť o pleť a vlasy v lete? Podeľte sa s nami!