Uponáhľané a scestované leto pomaly ale isto nahradí jeseň, ktorá nás prinúti utiahnuť sa do svojich útulných príbytkov. Zútulniť vaše domovy môže pomôcť (nielen) počas jesene a zimy aj škandinávsky štýl „hygge,“ vyznačujúci sa pohodou a spokojnosťou, ktoré by mal objaviť každý z nás. Ako dosiahnuť dokonalý oddych a psychickú pohodu Dánov, Nórov či Švédov?

Slovo hygge je pôvodom dánske slovo, ktoré v preklade znamená „cítiť sa dobre“. Jednoznačne tak budeme hovoriť o tom, ako si vytvoriť doma svoju vlastnú oázu pokoja a to nielen počas jesene či zimy vďaka štýlu „hygge,“ ktoré dnes už ľudia po celom svete aplikujú do svojich životov.

 

Buď (prirodzené) svetlo a teplo

 

Prirodzené svetlo a teplo mali odjakživa svoje jedinečné čaro. Aj napriek tomu, že v dnešnom svete vieme vo svojom domove urobiť teplo za pomoci jedného tlačidla, tak jednoznačne sa radi vraciame k prirodzenému teplu a svetlu, ktoré ponúkajú krby a sviečky. Krb, prirodzene, nemôže mať doma každý z nás, avšak sviečky by jednoznačne mali mať svoje miesto v každej domácnosti. Na trhu sa nachádza veľké množstvo sviečok, ktoré svojou príjemnou vôňou vnesú do izieb rôzne vône prírody.

 

 

Pre dokonalé pohodlie a teplo v domove by mali mať svoje miesto aj deky. Huňaté, mäkučké, bavlnené či farebné, fantázii a preferenciám sa medze nekladú!

 

Vneste prírodu do domova

 

Príroda je sama o sebe jednoduchá. Do interiéru ju viete vniesť veľmi jednoducho, za pomoci dreveného nábytku a rastlín. Okrem tejto prírodnej dvojice môžete siahnuť po rôznych prírodných dekoráciách, ktoré môžete obmieňať podľa ročných období.

Zabudnite tiež na extravaganciu a preplnené izby zbytočnými predmetmi. Obklopte sa skutočne len tými predmetmi, ktoré pre vás majú význam a spĺňajú istú funkciu.

 

Kráľovská vaňa ako centrum relaxu

 

Vaňa je často jediným miestom, kde si človek vie najlepšie oddýchnuť. Z oddychu a času stráveného v kúpeľni viete vyťažiť najviac, ak neujdú vašej pozornosti nasledovné doplnky a kozmetické prípravky. Zaobstarajte si svoj obľúbený sprchový gél, mydlo alebo ideálne penu do kúpeľa. Veď úprimne, kto by nemal rád bublinky? Zároveň sa o svoju pokožku môžete postarať aj tak, že pridáte do vody esenciálny olej alebo soľ do kúpeľa. Verte nám, nič tým nepokazíte ????

 

 

U žien by mala byť samozrejmosťou pleťová maska, pričom sa o dokonalú atmosféru postarajú sviečky alebo aj obľúbená knižka na čítanie.

 

Maličkosti, ktoré potešia

 

Napriek tomu, že sa dlhé zimné dni často vyznačujú sledovaním televíznych programov, tak to tak nemusí byť aj vo vašom prípade. Vymeňte televíziu za koníčky, čítanie kníh a ručné práce ako napríklad pletenie či háčkovanie, vďaka čomu sa vám podarí nie len spomaliť, ale objavíte aj stratenú detskú radosť z vlastne vytvoreného diela. Obklopiť sa môžete aj motivačnými citátmi či maľbami, ktoré ste dostali do daru alebo ich samy vyrobili.

 

 

Aspoň kúsok hygge by si jednoznačne mal osvojiť každý z nás a aplikovať ho nie len počas jesene a zimy, ale počas celého roka.