Sukne, šaty, šortky či dokonca v niektorých prípadoch aj plavky. Obdobie týchto neoddeliteľných jarných a letných kúskov sa blíži a preto je potrebné včas pripraviť aj ženskú pokožku, aby bola krásna a hebká v každej situácii. Ako na to? Toto sú naše najlepšie tipy pre dokonalú pokožku.

Určite to nejedna zo žien pozná. V zime našu pokožku často zanedbávame nakoľko niektoré partie nie sú vystavené obdivu, avšak s príchodom jari postupne vymieňame tepláky, džínsy a rôzne iné dlhé nohavice za kratšie. Takto sa teda stáva, že sa naše nohy stávajú terčom pozornosti, pričom sa snažíme aby boli dokonale hebké a krásne hydratované. Tieto aspekty je niekedy náročné, avšak nie nemožné dosiahnuť. Pomôcť môže dodržiavanie pár jednoduchých krokov.

 

Používajte píling

 

Dámska pokožka si vyžaduje neustálou starostlivosť. Aby ste predišli ťažkostiam pri holení alebo epilácii, tak je dôležité chĺpky vopred uvoľniť. Jedným zo spôsobov je telový píling, ktorý nie len dopomôže k uvoľneniu chĺpkov, ale pokožku zbaví aj odumretých kožtičiek. Podráždeniu počas holenia môžete predísť aj ďalším jednoduchým trikom. Po bikini oblasti, nohách alebo miestach, ktoré plánujete zbaviť chĺpkov, prejdite vlhkým uterákom, ktorý ste namočili do teplej vody. Vďaka tomuto sa uvoľnia póry, chĺpky zmäknú a bude ich jednoduchšie odstrániť.

 

Vyberte si správne prostriedky na holenie

 

Je niekoľko spôsobov ako sa môžete zbaviť chĺpkov na tele. Medzi najznámejší zo spôsobov patrí holenie klasickým holiacim strojčekom. Jednoznačne by ste mali dbať na kvalitu strojčeka, najefektívnejšie sú tie s tromi až štyrmi čepieľkami, nakoľko je nízko riziko porezania a zároveň tak získate dokonale hladkú pokožku bez podráždenia. Prirodzene nesmiete zabúdať na penu na holenie, ktorá sa postará o hladký sklz a tak sa nestanete obeťou žiadnych zranení.

 

 

Tip: Aj napriek tomu, že sa v prípade podpazušia a nôh hovorí o holení v protismere rastu, tak v oblasti bikín by ste mali aplikovať presný opak. Chĺpky odstraňujte žiletkou v smere ich rastu a tak sa vyhnete začervenanej pokožke a škaredým vyrážkam.

Ak ste fanúšičkou voskových pásikov alebo používate epilátor, tak na vás čaká dlhšie a prácnejšie odstraňovanie ochlpenia, avšak jednoznačne pôjde o dlhodobý pôžitok z hladkej pokožky. Vďaka týmto procesom tiež zbavíte pokožku odumretých buniek, čo je ďalšia výhoda.

 

Doprajte svojej pokožke po holení starostlivosť 

 

Aj napriek tomu, že pre vás to možno bolestivé nebolo, tak po každej epilácii, holení či depilácii je vaša pokožka podráždená. Pre ukľudnenie jej môže pomôcť ružová voda a následná hydratácia jemným telovým mliekom. Tesne po holení by ste mali obmedziť nosenie úzkeho alebo syntetického oblečenia. Holenie si preto nechávajte na večer a na druhý deň bude vaša pokožka hebká a bez nechceného začervenania.

 

 

Dbajte o čistotu holiacich prostriedkov

 

Žiletky si pravidelne meňte. V dôsledku častého používania sa čepele žiletky môžu zaniesť alebo otupiť, čo môže viesť k zraneniu ba dokonca aj k infekcii! Pri elektrických holiacich strojčekoch dbajte na ich pravidelnú údržbu a čistotu, nakoľko sa tiež môžu stať zdrojom rôznych infekcií.

 

Užívajte si hebkú pokožky až 30 dní!

 

Ak plánujete vyraziť na dlhšiu dovolenku a starosti ohľadom holenia chcete hodiť za hlavu, tak jednoznačnou voľbou pre vás bude pre vás používanie holiaceho strojčeka, či voskových pásikov. Alternatívou môže byť aj návšteva kozmetického salónu, kde využívajú kvalitný depilačný vosk a kozmetička sa profesionálne postará o odstránenie každého jedného nechceného chĺpku.

 

 

Vidíte? Cesta k hebkej pokožke ešte nikdy nebola tak jednoduchá! Naozaj stačí nasledovať len pár jednoduchých krokov a tak sa postaráte nie len o zdravú, ale aj krásnu pokožku.