Vianočné darčeky pre blízkych sú často predmetom dilemy. Jednoznačne by mali byť premyslené a mali by odrážať charakter a túžby obdarovaného, avšak nie vždy sa nám podarí vystihnúť to pravé orechové. Jedným z univerzálnych darčekov, ktorému sa poteší každý, je napríklad pokoj pohoda a relax. Ako ho docieliť? Nemusíte hneď myslieť na letenky na Bali alebo na ajurvédsku masáž. Relax si obdarovaný môže vytvoriť aj doma a my vám dáme dokonalé tipy, ako na to!

Odpovedzte si v duchu, koľkokrát sa vám stalo, že vám niekto povedal, že na Vianoce si prosí pokoj a relax? Aj napriek tomu, že sa táto prosba sa vám môže zdať nedosiahnuteľná, je na ňu niekoľko múdrych riešení, ktoré potešia vás i obdarovaného.

 

Relax v kúpeľni

 

Relax nemusí hneď znamenať dovolenku na pláži alebo vo wellness centre. Na trhu je totiž dostupná obľúbená kozmetická značka s názvom Tesori d´Oriente, ktorá sa vyznačuje orientálnymi vôňami. Tie obdarovaného prenesú do Egypta, Indie či Ázie. Novinkou v ponuke sú darčekové balíčky, ktoré obsahujú nie len obľúbené sprchové gély alebo peny do kúpeľa ale aj parfumované vody, difuzéry či vonné sviečky. Produkty v darčekovom balíčku sa stanú dokonalým spoločníkom pri domácom wellnesse. Obohatiť ho môžete o masku na tvár, balzam na vlasy alebo telové oleje či krémy, ktoré sa postarajú o oddych a zároveň aj o zdravie osoby, ktorá je vám tak blízka.

 

 

Knihy ako dokonalý dar

 

Ak máte doma „knihomoľa,“ tak je voľba istá! Pre milovníkov poézie či prózy je najväčším relaxom práve čítanie obľúbenej knihy. Ak poznáte aspoň obľúbeného autora, tak máte jasnú voľbu, ak nie, tak stále máte možnosť sledovať aktuálne trendy. Ochotný personál v kníhkupectvách vám jednoznačne poradí a alternatívou tiež môže byť aj kúpa darčekového poukazu, na základe ktorého si obdarovaný skutočne vyberie darček, ktorý mu najviac vyhovie.

 

 

Jedinečný darček

 

Možno si niektorý poviete: To je aký? Odpoveď je jednoduchá: No predsa ten, ktorý je vlastnoručne vyrobený! Je množstvo tipov na vianočné darčeky, ktoré si môžete vyrobiť aj sami doma, bez veľkých investícií. Obľúbenými podarúnkami sú napríklad domáce medovníky, čajové pečivo alebo pečený čaj či domáci likér. Na internete je množstvo overených tradičných receptov, ktoré potešia obdarovaných i vás! Ak sa chcete pustiť do výroby trvácnejšieho darčeka, tak ten si bude možno vyžadovať nejaké zručnosti alebo materiály na dokúpenie, ale vedzte, že nič nie je stratené! Na internete je nespočetne veľa ideí a tipov, vďaka čomu sa môžete pustiť napríklad do výroby sviečok, štrikovania šálov alebo dokonca aj výroby vlastnej keramiky! Fantázii sa medze nekladú a okrem toho, že pôjde o skutočne jedinečný darček pre obdarovanú osobu, tak aj vy budete mať možnosť sa naučiť niečo nové.

 

 

Spoločný čas

 

Azda najviac čo milovanej osobe môžete podarovať je spoločne strávený čas. Vianočné sviatky sú ideálnym časom, kedy si každý člen rodiny môže vydýchnuť a užiť si čas so svojimi blízkymi. Ideálnymi spoločnými aktivitami sú napríklad prechádzky, spoločné sledovanie filmov, hranie spoločenských hier, varenie alebo menšie výlety. Proste hocičo, čo vám robí radosť ????

 

 

Občas je náročné zorientovať sa v mori produktov a nápadov, ktoré by sa dali realizovať ako vianočné darčeky. Azda najväčšou radou na záver je to, aby ste sa riadili srdcom a intuíciami, tak jednoznačne neurobíte krok vedľa.