Každá pleť potrebuje trochu iné zaobchádzanie. Jedna vyžaduje neustálu hydratáciu, iná zase zmatnenie alebo detoxikáciu. Jedno ale všetky typy pleti spája. Bez dôkladného odlíčenia príde všetka starostlivosť nazmar. Dáme vám tipy, ako si perfektne odlíčiť tvár v priebehu niekoľkých minút. 

 


FÁZA 1: Výber skin care pomocníkov

 


Kozmetiky určenej k odličovaniu nájdete na trhu toľko, že je niekedy ťažké sa v ponuke zorientovať. Vždy ale platí jedno zlaté pravidlo. Vyberajte produkty určené vášmu typu pleti. Nech už siahnete po odličovacom oleji alebo mlieku, produkt by mal vždy riešiť to, čo práve potrebujete. To sa samozrejme mení s vekom, ale tiež s ročným obdobím.


Základom je aj prípravok pre odlíčenie tváre, krku a dekoltu. Áno, aj tieto časti potrebujú starostlivosť. Ak máte citlivejšie očné okolie, odporúčame svoju výbavu rozšíriť ešte o odličovač očí. Nemalo by vám chýbať ani tonikum či pleťová voda na jemné dočistenie. 


Spôsob aplikácie odličovacích prípravkov je kapitola sama o sebe. Medzi najväčšiu klasiku patria vatové tampóniky. U nich je najdôležitejšie dať si pozor na to, aby neboli príliš drsné a nedráždili pokožku, a aby nepúšťali chĺpky, ktoré môžu upchávať póry. Odličovacie tampóniky Bel sú v tomto prípade vsadením na istotu. Rešpektujú každý typ pleti. Vďaka špeciálnej kombinácii bavlny s mikrovláknom sú pevné, nadýchané a skutočne dôkladne odlíčia vašu pleť. Dočista. 


Môžete siahnuť po obľúbených Bel cosmetic, alebo vyskúšať Bel premium obohatené o aloe vera a panthenol. Druhé zmieňované tampóniky sú dostupné v menšom okrúhlom aj väčšom oválnom variante. 


 


 

FÁZA 2: Preč s nečistotami

 

 

Máte vybrané? Teraz príde na rad samotné odlíčenie. Pred ním je dobré tvár navlhčiť, aby bolo čistenie jednoduchšie. Začnite v okolí očí. Na tampónik naneste dostatočné množstvo prípravku a odličujte krúživými pohybmi smerom od stredu tváre dostratena. Dajte pozor, aby sa vám prípravok na odlíčenie nedostal do očí. Na oči môžete použiť tampóniky Bel cosmetic, prípadne variant Bel premium, ak máte citlivejšie očné okolie. Na tampóniky nikdy netlačte. Mohlo by dôjsť k odreniu pokožky a aj nadmernej tvorbe vrások. 


Po prvotnom odlíčení očí sa zamerajte na celú tvár, krk a dekolt. Odličovač môžete naniesť na tampónik, prípadne ho jemne vmasírovať do pokožky a tampónikom zotrieť. K odlíčeniu väčšej časti pokožky sa vďaka svojej veľkosti perfektne hodia oválne tampóniky Bel premium.

 

 


FÁZA 3: Jemné dočistenie 

 


Túto fázu by ste určite nemali vynechať. iba dôkladne vyčistená pleť je zdravá a krásna na pohľad. K dočisteniu sa hodia tampóniky Bel premium s aloe vera a panthenolom, ktoré pomôžu pleť upokojiť. Veľkou výhodou tampónikov Bel je optimálna absorpcia tekutiny, takže nemusíte používať príliš veľké množstvo pleťovej vody. 


Ako poznáte, že je pleť dokonale čistá? Na tampóniku nezostanú žiadne nečistoty. V tejto fáze odlíčenia môžete ešte použiť pleťové tonikum alebo kvetinovú vodu, ktoré pripravia pleť na aplikáciu krému. A máte hotovo! 


Odporúčanie na záver: Túto skin care rutinu vykonávajte aj v prípade, že sa líčite málo alebo vôbec. Naša pokožka je totiž cez deň vystavená rôznym vplyvom a za celý deň nachytá prach, baktérie aj iné nečistoty, ktoré je potrebné vyčistiť.