Ruku na srdce, koľkokrát ste počas dovolenky prišli na to, že ste doma niečo zabudli? Určite ste si v tej chvíli povedali, že si najbližšie napíšete zoznam, na základe ktorého sa budete baliť. Tentokrát si nemusíte lámať hlavu, jeden overený zoznam sme pre vás vytvorili! Smelo si ho uložte vopred, poslúži totiž aj ako nákupný zoznam potrieb pre dovolenku.

 

Opaľovací krém

 

Či už sa chystáte na dovolenku k moru alebo do hôr, tak by ste nemali zabudnúť na zakúpenie a používanie opaľovacieho krému. Je viacero tipov a rád, na základe ktorých by ste sa mali rozhodnúť pre ten správny opaľovací krém, avšak v princípe platí, že je jednoznačne potrebné v týchto horúčavách využívať vodoodolný prostriedok na opaľovanie s vysokou ochranou SPF. Najvyužívanejšie sú „opaľováky“ s SPF30, avšak pri dlhšom pobyte na slnku by ste mali siahnuť po SPF50+. Detskú pokožku treba v každom prípade ošetriť krémom s SPF 50+, počas pobytu pri vode, dokonca, aj viackrát za deň a dieťa by nemalo byť na slnku bez pokrývky hlavy alebo ľahkého oblečenia. Detská pokožka je veľmi jemná a tak náchylná ku spáleniu aj v priebehu niekoľkých minút.

 

 

Starostlivosť o pokožku

 

Vonkajšie vplyvy počasia môžu zanechať na pokožke negatívnu stopu. Aby ste predišli suchej pokožke, podráždeniu pokožky alebo nechceným vyrážkam, tak by ste jednoznačne mali dbať nie len na ochranu pred slnkom, ale aj na používanie tých správnych prípravkov pre starostlivosť o pokožku, aby bola ešte dlho zdravá, hebká a mladá. Medzi prvými by ste si mali vybrať ten správny sprchový gél. Na trhu sa nachádzajú rôzne sprchové gély, napríklad pánske, dámske, detské, krémové, určené pre citlivú pokožku. Je len na vás, že pre ktorý z nich sa rozhodnete.

 

 

Po pobyte na slnku a v slanej alebo chlórovej vode je potrebné po výdatnej sprche dodať pokožke riadnu dávku hydratácie. Tú dosiahnete okamžite a efektívne najmä ak použijete telové mlieko alebo telový krém. Na dovolenku vám postačí aj menšie balenie, ktoré sa vám hravo zmestí do kufra alebo aj do kabelky.

 

Základné hygienické prípravky

 

Aj napriek tomu, že sa niektoré veci z nášho zoznamu, môžu zdať banálne, vedzte, že je jednoznačne lepšie byť pripravení, ako keby ste sa na dovolenke na druhom konci sveta mali prekvapiť. V kozmetickom kufríku by preto svoje miesto mali mať aj nasledovné prípravky a potreby, ktoré využívate na dennej báze: šampón, balzam na vlasy, olej na vlasy, zubná pasta, zubná kefka, zubná niť alebo medzizubná kefka, pena na holenie, holiaci strojček, pleťová voda poprípade pleťový krém. Ženy by pre istotu nemali zabudnúť na hygienické vložky. Ak máte špeciálne produkty pre každodenné rituály, tak by ste ich tiež mali zobrať so sebou.

 

 

Prvá pomoc v každej z oblastí

 

Azda neexistuje dovolenka bez komplikácií. Vo vašej kozmetickej taštičke by tak svoje miesto mali mať prípravky pre „prvú pomoc,“ ktoré jednoznačne uľahčia vaše ďalšie dni počas dovolenky. Fľak na oblečení, ktoré si ešte chcete obliecť alebo škvrnu z vášho posledného trička ostane žlčové mydlo. Ale čo ak sa objaví fľak na pokožke? Prvá pomoc jednoznačne tkvie v zázračnom kréme Fenistil, spálenú časť ukľudní aj kalciová masť. Samozrejmosťou by v kabelke mal byť dezinfekčný gél a rúško. Lieky proti žalúdočným problémom, alergii a bolesti by mal mať výnimočné miesto v každej kabelke, ak si však so zdravotným problém neviete dať rady, tak by ste určite nemali odkladať návštevu lekára! Zdravie by totiž malo byť na prvom mieste.

 

 

Zoznam už máte, tak vám nechýba iné ako si urobiť nákup na www.drogeriadomov.sk, pobaliť sa na vytúženú dovolenku a užiť si voľný čas s rodinou či priateľmi ????