Vedeli ste, že upravení muži sú viac žiadaní? Áno, presne tak! Upravená brada, tvár bez vyrážok, hydratovaná pokožka a jemné ruky sú vizitkou hneď pri prvom stretnutí. Jednoznačne by ste tak mali dbať nie len na vzhľad z hľadiska oblečenia, ale aj na správny výber pleťovej a telovej kozmetiky, ktorá sa bude vyskytovať vo vašej kúpeľni. Starostlivosť o pokožku je aj mužská záležitosť a preto by ste si jednoznačne mali osvojiť niekoľko tipov a trikov od nežného pohlavia. 

V kúpeľni strávime v priemere 1,5 roka života – muži viac na toalete, ženy zasa pred zrkadlom, tvrdia britskí vedci. Muži by si jednoznačne mali brať príklad od žien a osvojenie starostlivosti o pleť a pokožku by sa pre nich malo stať samozrejmosťou. Ktoré kozmetické prípravky by tak mal mať každý správny muž v kúpeľni?

 

Prípravky na holenie

 

Holiaci strojček a pena na holenie sú jednoznačným must have v každej mužskej kúpeľni! Hladkú pokožku dosiahnete strojčekom s piatimi čepeľami a pena na holenie sa postará o hladký sklz a dôkladné odstránenie chĺpkov. Následne je potrebné sa postarať o čerstvo oholenú pokožku. Doprajte jej trošku lásky prostredníctvom vody na holenie alebo tým správnym pleťovým krémom. Ak chcete urobiť pre svoju pleť to maximum, tak raz za čas môžete dať aj na pleťové masky.  Tie pokožku nie len ukľudnia, ale jej dodajú aj dostatočné vitamíny a výživné látky.

 

 

Starostlivosť o pokožku

 

Ľudská pokožka je neustále vystavená vplyvom počasia, tak si v oblasti kozmetiky vyžaduje jemné zaobchádzanie. Na správne prípravky by ste nemali zabudnúť ani v sprche, kedy je telu občas dobré dopriať aj domáci wellness: áno, aj v prípade mužov. Začať by ste mali pílingom. Vďaka nemu sa zbavíte nadbytočného mazu a odumretých kožných buniek. Rozlišujte však píling na tvár a píling na telo, nakoľko na tvár je potrebné nanášať prípravok s jemnejšími zrnkami, aby sa na pokožke nevytvorili mikro ranky. Následne si pokožku môžete hýčkať vo vani, tu sa môžete rozhodnúť pre penu alebo soľ do kúpeľa. Preferujete sprchový gél? Aj pri ňom by ste mali dbať na správny výber. Vyhnúť by ste sa mali tým, ktoré vašu pokožku vysušia alebo sú nadmerne parfumované. Na záver by ste nemali vynechať ani telové mlieko, ktoré sa postará o dostatočnú hydratáciu v každom ročnom období.

 

 

 

Brada ako od barbera

 

Brada je jednoznačne in. Ale musí byť upravená! Okrem správneho strojčeka, hrebeňa a nožničiek na bradu a fúzy by ste nemali zabudnúť ani na tie správne prostriedky na bradu. Jednotkou na trhu je značka TONY&GUY, ktorá ponúka presne tie produkty, ktoré mužská brada potrebuje pre dokonalú hebkosť a atraktívny tvar. Šampón a balzam na bradu a olej na záver sa postarajú o dokonalú bradu v hocijakých podmienkach.

 

 

Bez vône ani na krok

 

Vôňa chlapa je jednoznačne jeden z prvkov, ktorý už pri prvom stretnutí opantá nejednu ženu. Preto by ste nemali zabúdať na správny výber antiperspirantu, deodorantu a parfumovanej vody. Jednotlivé vône sa tak môžu stať vašou „identitou,“ ku ktorej vás budú priraďovať.

Muži, ak ste si doteraz mysleli, že starostlivosť o pokožku nie je nič pre vás, tak dúfame, že sme vás vyviedli z omylu. Veríme, že naše rady sa u vás stanú „rituálom,“ vďaka ktorému sa nie len dopracujete ku krajšej a zdravšej pokožke, ale vyhradíte si čas len pre seba a oddýchnete si.