Návšteva kozmetického salóna je pre mnohé ženy veľkým oddychom a životabudičom, avšak pre niektoré to môže byť finančne náročná záležitosť, alebo proste nenašli ten správny salón, ktorý by sa rozhodli pravidelne navštevovať. Skúšali ste si už urobiť kozmetický salón doma? Pritom to je tak jednoduché!

Domáci wellness alebo domáci kozmetický salón. Je jedno ako to nazveme, pointou je dopriať telu a pleti extra starostlivosť, ktorú nevieme urobiť na dennej báze. Vyhraďte si preto aspoň raz za mesiac pár hodín pre seba, kedy svojej pleti a tvári dodáte nie len nový nádych ale zbavíte ju aj ťaživých vonkajších vplyvom okolitého sveta. Na čo všetko by ste sa teda mali zamerať?

 

Hĺbkové čistenie pleti

 

Reč nie je ani tak o odstraňovaní make-upu a klasickom čistení pleti, ktoré by sa malo robiť každý večer, ale o dôkladnom hĺbkovom čistení pleti, ktoré by ste si mali dopriať raz za mesiac. V prvom kroku použite olej na čistenie pleti alebo micelárnu vodu, ktorá vašu pleť zbaví očividných nečistôt a nadmerného mazu. Následne by ste nemali vynechať čistiaci pleťový gél. Pri tomto kroku zoberte do úvahy typ pleti a na základe toho vyberte ten správny kozmetický prostriedok.

Máte suchú alebo zmiešanú pleť? Tak by ste ju nemali zaťažovať čistiacimi gélmi, ktoré by ju mohli zbytočne vysušovať. Siahnite radšej po hydratačnom čistiacom gély na tvár a celkovo nezabúdajte na dostatočný príjem tekutín. Telo je totiž veľmi komplexná sústava a preto by ste aj pre zdravie vašej pleti mali denne prijímať aspoň 2,5 litrov tekutín.

Je vaša pleť náchylná k akné? S čiernymi bodkami zatočí kyselina salicylová, ktorá je dostupná nie len v podobe gélov a vôd na čistenie pleti, ale aj ako rôzne náplasti či masky.

 

 

Tip: Naparovanie pleti môže dopomôcť uvoľniť nečistoty z pórov a tiež sa vďaka nemu následne nanesené produkty lepšie dostanú do pleti. Podporuje tiež cirkuláciu krvi a ide o veľmi príjemnú a cenovo nenáročnú procedúru.

 

Exfoliácia

 

Na našom tele denno-denne vznikajú odumreté kožné bunky. Na rukách či nohách sa nám ich ako-tak podarí zbaviť, keďže tieto časti sú ustavičné vystavené treniu, avšak pleti na tvári je potrebné dopomôcť. Ako? V 21. storočí je na trhu dostupných už množstvo kozmetických produktov, ktoré sa postarajú o jednoduchú a šetrnú starostlivosť o pleť na tvári. Ide najmä o pleťové peelingy, ktoré sú jemné ale efektívne zároveň a tak odstraňujú odumreté bunky na tvári.

 

 

Tip: Urobiť si píling doma nie je žiadna veda, ale napriek tomu by ste mali dbať na to, aby išlo o overené produkty, ktoré sú na domáce použitie. Niektoré chemické pílingy sú totiž určené len na aplikáciu v kozmetickom salóne, keďže si vyžadujú odbornú znalosť.

 

Pleťová maska

 

Pri pleťovej maske proste neviete urobiť krok vedľa a na trhu sa ich nachádza naozaj množstvo! Hydratačné, čistiace, rozjasňujúce, proti starnutiu alebo proti čiernym bodkám. Opäť vám teda neostáva iné ako spoznať svoju pleť a na základe toho si vybrať tú správnu pleťovú masku.

Tip: Pleťová maska môže na vašej tvári ostať aj celú noc, vďaka čomu zvýšite jej účinok.

 

Hydratácia

 

Vaša pleť má za sebou náročnú procedúru, aj keď vy ste si ju možno užívali na dennej báze. Doprajte jej tak sladkú bodku na záver v podobe kvalitného pleťového krému, ktorý jej dodá hydratáciu a pocit sviežosti. Opäť zoberte do úvahy typ vašej pleti, vďaka čomu sa budete môcť postarať o jej dlhovekú krásu. Na trhu sa dnes nachádzajú pleťové krémy azda pre všetky typy pleti.

 

 

Páčia sa vám naše domáce tipy a triky? Podeľte sa o ne aj so svojimi priateľmi na Facebooku.