Bábätko príde na svet čo nevidieť a vy chcete mat zabezpečené všetko na jeho príchod? Nákupné zoznamy sú v tomto prípade ideálnou voľbou a eshopy vám môžu byť veľmi nápomocné. Vďaka nim si môžete zabezpečiť všetko pár klikmi z pohodlia domova. V najnovšom príspevku Vám prinášame náš kompletný zoznam potrieb, ktoré budete vy aj vaše bábätko potrebovať.
 
Príchod bábätka na svet je vždy jedinečnou a očakávanou udalosťou, na ktorú sa každý z rodičov chce pripraviť vopred. Kľúčovou je najmä drogéria. Tú je dobré si osvojiť už aj pred príchodom bábätka na svet, nakoľko štúdie dokazujú, že zjednotenie vône mamičky a bábätka dopomáha k vytvoreniu istého puta. Jednotlivé oblasti pre starostlivosť o bábätko si vyžadujú určité produkty, ktoré si môžete zakúpiť aj na eshope drogeriadomov.sk
 

Prebaľovanie

Základom pre spokojné bábätko je plné bruško a pohodlná plienka. Zadoček vášho bábätka si bude vyžadovať pravidelnú starostlivosť a vždy čistú plienku. K tomuto vám môžu dopomôcť pomocníci, akými sú napríklad jednorazové plienky, vlhčené obrúsky, krém na ošetrenie zadočka a podložky na prebaľovanie. Jednorazové plienky je potrebné vyberať na základe váhy vášho bábätka a jeho potrieb. Na trhu sa nachádzajú napríklad plienky značky Pampers, ktoré ponúkajú viacero druhov plienok, prispôsobené pre bábätká s citlivou pokožkou alebo pre bábätká, ktoré sú neustále v pohybe. Ruka v ruke s plienkami chodia aj podložky na prebaľovanie. Tie sú využívané najmä vtedy, ak je potrebné prebaliť bábätko mimo domova, počas cesty alebo na návšteve. Vlhčené obrúsky sa stanú azda najväčším pomocníkom počas vašich dní s bábätkom. Tie budú slúžiť nie len na udržiavanie čistého zadočka, ale vlhčené utierky budete používať aj na utieranie rúk, tváre, predmetov a všetkého, čo vám padne do ruky. Po prebaľovaní budete potrebovať aj účinnú starostlivosť o citlivú detskú pokožku, ktorá je náchylná pre tvorbu zaparenín. V tejto oblasti sú účinné zásypy a krémy proti zapareninám, ktoré často obsahujú panthenol alebo extrakt z olivového oleja. 
 
 

Kúpanie

Kúpanie je vždy veľkým zážitkom nie len pre bábätká ale aj ich rodičov. Na citlivú detskú pokožku budete pri kúpaní potrebovať jemný detský gél na umývanie tela a detský šampón. Následne pokožku dieťatka ošetrite detským olejom alebo jemným detským telovým mliekom. Tieto produkty následne môžete zaviesť aj do radov vlastných kozmetických potrieb, pretože výrazne napomáhajú pokožke, ktorá je vystavená vonkajším vplyvom prostredia a stresu. Okrem toho má detská kozmetika veľmi príjemnú púdrovú vôňu, ktorá je nevtieravá a ulahodí aj ľuďom, ktorí sú citliví na výrazné vône.
 
 

Pranie

 
Oblečenie najmenších bude vystavené rôznym nečistotám, ktoré treba účinne odstrániť ale zároveň je pritom potrebné dbať aj na citlivosť detskej pokožky. So škvrnami môžete účinne zatočiť napríklad tak, že pred praním na nečistoty nanesiete FROSCH odstranovač škvŕn alebo žlčové mydlo. Následne oblečenie vyperte v práčke napríklad hypoalergénnym gélom na pranie na dojčenskú bielizeň a avivážou na detské oblečenie. Používanie takýchto pracích prostriedkov má hneď viacero výhod: sú šetrné k detskej pokožke, sú šetrné k prírode, sú šetrné k oblečeniu a tak mu zabezpečia dlhšiu životnosť. 
 
 
Dúfame, že vám náš nákupný zoznam kozmetických potrieb pre bábätká pomohol. Všetko ostatné pre vašu domácnosť a starostlivosť o pleť nájdete na www.drogeriadomov.sk